Европейската комисия планира отново 250 млн. евро за схемата Училищен

...
Европейската комисия планира отново 250 млн. евро за схемата Училищен
Коментари Харесай

ЕК планира отново 250 млн. евро за схемата Училищен плод и мляко

Европейската комисия възнамерява още веднъж 250 млн. евро за схемата " Училищен плод и мляко ". Очаква се до края на март Брюксел да одобри утвърдените суми за всяка от страните-членки на Европейски Съюз. В България сумите, с които се финансира доставката на плодове и млечни артикули в образователните заведения се образуват от европейския бюджет и от национално съфинансиране. За последната образователна година за задачата са отделени близо 20 милиона лв., с които 456 хиляди деца получават гратис плодове и млечни артикули, сподели в изявление за " Преди всички " Игор Георгиев от Фонд " Земеделие ":

" По разпределените количества артикули са 3 546 тона плодове и зеленчуци, 3 809 тона мляко и млечни артикули. Плодовете и зеленчуците би трябвало да бъдат пресни и да дават отговор на условията за качество на пресни плодове и зеленчуци като надлежно се не разрешава разпределянето в образователните заведения на генетично модифицирани плодове и зеленчуци ".

Млечните артикули, които децата получават, би трябвало да бъдат създадени по Български държавен стандарт, сподели още специалистът от Фонд " Земеделие " Игор Георгиев.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР