Европейската комисия отказва да даде помощ на България за изграждане

...
Европейската комисия отказва да даде помощ на България за изграждане
Коментари Харесай

Еврокомисията ни отказа пари за нова ограда с Турция

Европейската комисия отхвърля да даде помощ на България за създаване на ново оборудване по границата с Турция, тъй като към този момент е финансирала едно такова. Но не отхвърля финансирането на различен вид механически действия за застраховане на границата.

Това съобщи вицепремиерът и вътрешен министър Иван Демерджиев по време на блицконтрола в Народното събрание. Той бе запитан от Андрей Гюров от " Продължаваме промяната " за положението на оградата по границата.

Оградата по границата с Турция е извънредно ненадеждна. Обмисляме по какъв начин да я създадем по-ефективна, както се обмислят и механически решения, сподели Демерджиев. 

Част от набелязаните ограничения могат да бъдат финансирани в границите на бюджета на Министерство на вътрешните работи. Но е поискана и помощ по европейски стратегии, изясни Демерджиев. Включително да се поеме част от разноските по щата, тъй като границата на България е и външна граница на Европейски Съюз. 1260 нови щата са поискани. Ако не получим всички поискани средства, единствената опция е да се усили бюджета на Министерство на вътрешните работи, изясни министърът. 

Няма повече проникнали лица на наша територия, има повече опити за вторично придвижване на такива през наша територия. Предприемаме всички ограничения да ги ограничим, изясни още Министерство на вътрешните работи шефът. Той описа, че има нова тактичност по какъв начин колите да бъдат спирани безвредно, нови ленти, по-добра връзка сред дежурните елементи.

Демерджиев описа, че има извънредно позитивни констатации от посланика на Австрия, която е направила оглед на границите ни - сухопътна и морска. И тя щяла да съобщи усещанията си на австрийското държавно управление. 
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР