Европейската комисия отчете, че България все още не изпълнява две

...
Европейската комисия отчете, че България все още не изпълнява две
Коментари Харесай

ЕК: България не изпълнява все още две от изискванията за присъединяване към еврозоната

Европейската комисия регистрира, че България към момента не извършва две от условията за присъединение към еврозоната . Нашата страна не дава отговор на индикаторите за непоклатимост на цените и за законодателство, напълно съобразено с разпоредбите на Европейски Съюз .

Комисията разяснява, че у нас инфлацията на потребителските цени е неравномерна . Отчита се, че най-новите данни за Бългаия демонстрират висока инфлация, породена от растежа на цените на силата . Очакванията са в идващия отчет следващата година да се регистрира позитивна смяна, тъй като инфлационният напън се приема за краткотраен и се планува да спадне сензитивно. По тази причина няма упования за в допълнение закъснение на нашата страна по пътя към въвеждането на еврото .

Европейска комисия се отбелязва, че присъединението към еврозоната е част от отговорностите, които страните от Европейски Съюз са приели, с цел да се причислят към Общността (без Дания).

Комисията дава оценка, че Хърватия е подготвена да вкара еврото от 1 януари следващата година . Преди това се чака нужното утвърждение от Европейския съвет и от Европейския парламент в края на юни и началото на юли.

Хърватия се причисли към Европейски Съюз през 2013 година и дружно с България влезе в така наречен чакалня на еврозоната през юли 2020 година . За хърватската стопанска система се регистрира, че е дребна и добре вписана в европейската, както и че банките са благосъстоятелност главно на сдружения в огромни страни от еврозоната.

В отчета се показва, че Швеция, Румъния, Полша, Унгария и Чехия също още не отговорят на условията за приемане в еврозоната.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР