Европейската комисия одобри българска схема в размер на приблизително 86,9

...
Европейската комисия одобри българска схема в размер на приблизително 86,9
Коментари Харесай

ЕК подпомага българските земеделци с 86,9 млн. евро

Европейската комисия утвърди българска скица в размер на почти 86,9 милиона евро (170 милиона лева) в поддръжка на земеделските стопани, наранени от войната в Украйна . Това оповестиха от Европейска комисия.

Схемата е утвърдена според Временната рамка за държавна помощ при рецесии и преход, призната от Комисията на 9 март 2023 година и променена на 20 ноември 2023 година, с цел да се поддържат ограничения в браншове, които са от основно значение за ускорение на екологичния преход и понижаване на зависимостта от горива.

Подкрепата съставлява помощ в стеснен размер под формата на директни безплатни средства . Мярката ще бъде отворена за първоначални селскостопански производители в секторите на отглеждането на животни, пчеларството, производството на плодове и зеленчуци, маслодайни рози, вино и тютюн, които са изложени на риск от загуба на финансова ликвидност заради компликациите на селскостопанския пазар, провокирани от войната на Русия против Украйна.

Таванът на помощта е 280 000 евро. Тя ще бъде предоставена в период до 30.06.2024 година

Според Европейска комисия схемата е нужна, подобаваща и пропорционална за превъзмогването на съществени усложнения в стопанската система на страна членка в сходство с член 107, параграф 3, писмен знак б) от Договор за функционирането на Европейския съюз и изискванията, избрани във Временната рамка за ограничения при рецесии и преход.
 Земеделците получават скоро още пари по помощта поради войната в Украйна
Земеделците получават скоро още пари по помощта поради войната в Украйна

След увеличението на тавана за подпомагането на 280 000 евро
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР