Европейската комисия очаква следващият български еврокомисар отново да бъде жена.

...
Европейската комисия очаква следващият български еврокомисар отново да бъде жена.
Коментари Харесай

Брюксел очаква наследникът на Мария Габриел в ЕК отново да бъде жена

Европейската комисия чака идващият български еврокомисар още веднъж да бъде жена. Това излиза наяве от думите на представител на изпълнителния орган на Европейски Съюз, представен от Българска телеграфна агенция.

Той е " уверен ", че ръководителят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайенще чака от българските управляващи кандидатури на дами, защото тя отдава огромно значение на равното систематизиране на чиновниците на комисията по пол.

Мисля, че тя ще държи съотношението сред мъжете и дамите еврокомисари да остане непроменено, е представен да споделя представителят. Той обаче акцентира, че процесът е политически и към момента не може да допусна по какъв начин ще преминат идните диалози.

Досега Мария Габриел заемаше поста на еврокомисар, като отговаряше за нововъведенията, научните проучвания, културата, образованието и младежта. Тя обаче подаде своята оставка от позицията, откакто стартира работа във връзка със съставянето на постоянно държавно управление

Все още се чака Европейска комисия да изиска публично от България да номинира нов еврокомисар. Към момента отговорностите на Габриел са краткотрайно поети от зам.-председателите на Европейска комисия Маргрете Вестагер и Маргаритис Схинас.

Откакто България е член на Европейски Съюз всички еврокомисари от България са били дами. Първият подобен е Меглена Кунева (АЛДЕ/НДСВ) през интервал 2007-09, последвана от Кристалина Георгиев (ЕНП/ГЕРБ) и Мария Габриел (ЕНП/ГЕРБ).
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР