Европейската комисия очаква от Северна Македония да промени конституцията си,

...
Европейската комисия очаква от Северна Македония да промени конституцията си,
Коментари Харесай

ЕК: Северна Македония трябва да промени конституцията си, за да продължи по пътя към ЕС

Европейската комисия чака от Северна Македония да промени конституцията си, какъвто ангажимент беше стихотворец от Скопие, с цел да може да бъде планувана втората междуправителствена конференция, с която ще стартират договарянията за участие на страната в Европейски Съюз. Говорител на Европейска комисия сподели това в отговор на журналистически въпрос дали изборите в България ще се отразят на връзките сред двете страни и договарянията на Северна Македония за участие в Европейски Съюз.

От Европейска комисия отхвърлиха коментар за въздействието на българските избори върху връзките сред София и Скопие. В Брюксел чакат окончателните резултати от изборите у нас. Еврокомисията работи с всяко държавно управление, излъчено след демократични избори в страните от Европейски Съюз, посочи представителят.

Той сподели още, че сега се прави развой на обзор на законодателството на Северна Македония, с цел да се откри дали то подхожда на европейското. По думите на представителя процесът върви безпрепятствено, окачва се той да завърши до есента. Като последваща стъпка Брюксел чака от Скопие и да направи и измененията в конституцията, както даде обещание, с цел да може процесът на присъединение към Европейски Съюз да продължи.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР