Европейската комисия очаква големите платформи да започнат да обозначават съдържанието,

...
Европейската комисия очаква големите платформи да започнат да обозначават съдържанието,
Коментари Харесай

Еврокомисията призова съдържанието, създадено с изкуствен интелект да се обозначава

Европейската комисия чака огромните платформи да стартират да отбелязват наличието, основано от изкуствен интелект. Това включва текстовете и фотосите, които се популяризират в интернет.

Зам.-председателят на Комисията, Вера Йоурова, е призовала софтуерните компании, подписали доброволния кодекс за битка с дезинформацията, да извърнат повече внимание на проблемите.

 
Тези, които интегрират изкуствен интелект в услугите си, като да вземем за пример Microsoft и Гугъл, би трябвало да подсигуряват, че услугите не може да се употребяват от злонамерени лица за генериране на дезинформация. И второ, услугите с капацитет за разпространяване на дезинформация би трябвало да вкарат технология за различаване на такова наличие и да осведомят потребителите.
Вера Йоурова, зам.-председател на Европейската комисия

През последните дни шефът на компанията основател на чатбота с изкуствен интелект ChatGPT посети няколко европейски страни, в това число Германия и Франция, и заприказва за отварянето на офис на ChatGPT в Европа.

Сам Алтман беше и в Израел, където съобщи, че ролята на страната в развиването на изкуствения разсъдък е " голяма ".

 
Пътувам по света, с цел да се срещна със международните водачи. Всеки желае да разбере фокуса, смисъла на това по какъв начин да смекчим огромните опасности, с цел да се възползваме от преимуществата на тази технология.
Сам Алтман, основен изпълнителен шеф на OpenAI

Европейската комисия към този момент работи по Закон за изкуствения разсъдък, само че разпоредбите към момента се разискват и ще отнеме години да влязат в действие.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР