Европейската комисия обяви през юли първите процедури по програма LIFE

...
Коментари Харесай

Възможности за безвъзмездно финансиране на зелени проекти на бизнеса

Европейската комисия разгласи през юли първите процедури по стратегия LIFE 2021-2027. Чрез нея се предизвикват планове, свързани с две области - околна среда и дейности по климата. Програмата се състои от четири подпрограми - " Природа и биоразнообразие ", " Кръгова стопанска система и качество на живот ", " Смекчаване и акомодация към изменението на климата " и " Преход към чиста сила ". Общият й бюджет за интервала 2021-2027 година e 5.4 милиарда евро, като две от отворените за кандидатстване процедури съставляват необикновен интерес за бизнеса.

Първата е " Кръгова стопанска система, запаси от боклуци, въздух, вода, почви, звук, химикали, баухаус " с общ бюджет от 95.420 млн. евро. Допустимият бюджет на план е в границите на 2-10 млн. евро, като безвъзмездната финансова помощ може да доближи до 60% от него. Подкрепят се планове, свързани с новаторски технологии, способи и подходи или най-хубави практики (и двете на равнище страна членка или сектор) в областта на:
·Отпадъци - демонстриране и разпространение на новаторски техники, способи и подходи и/или положителни практики (разделно събиране и преработване на отпадъци; идентифициране, следене, делене, попречване на боклуци, съдържащи рискови вещества); ·Вода (безопасно и дейно потребление на водните ресурси; опазването на морето и неговия бряг; филтриране на питейна вода и градски отпадъчни води); ·Почви (технологии за възобновяване, отбрана и възстановяване на качеството на почвата); ·Шум (иновативни решения с висока екологична и икономическа резистентност за понижаване на шума в гъсто обитаемоте градски зони);
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР