Европейската комисия обяви осми пакет санкции срещу Русия от началото

...
Европейската комисия обяви осми пакет санкции срещу Русия от началото
Коментари Харесай

След референдумите-менте: Нов пакет санкции за Русия от Фон дер Лайен

Европейската комисия разгласи осми пакет наказания против Русия от началото на войната в Украйна, заявявайки, че не признава референдумите, извършени в окупираните територии и жигосва заканите на Владимир Путин да употребява нуклеарно оръжие, както и оповестената от него готовност.

" Фалшивите референдуми са противозаконен опит за присвояване на територия със мощ. Мобилизацията и опасността за потребление на нуклеарно оръжие са още стъпки към екскалация на нашествието в Украйна ", съобщи ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, обявявайки глобите.

Тя сподели, че Европейски Съюз " не приема референдумите и никакъв тип анексиране на Украйна и сме решени да накараме Кремъл да заплати за ескалацията ".

Предложените в сряда наказания са лични и стопански, като Еврокомисията планува и търговски ограничавания, които да понижат приходите на съветската стопанска система.

Санкциите плануват разширение на листата от лица и компании, чиито активи в европейски банки ще бъдат неразрешени, а те няма да могат да влизат в Европейски Съюз. Към него ще бъдат добавени окупационните управляващи в Донбас, Херсон, Запорожие и изборната администрация, провела " референдумите ", висши военни от съветското Министерство на защитата, снабдители на оръжие и ангажирани с провеждането на мобилизацията, оповестена от президента Путин на 21 септември, както и обществени фигури, разпространяващи дезинформация за войната.

За първи път измежду глобените ще са и непознати жители, които заобикалят европейските наказания. Такива ще са да вземем за пример лицата, които купуват артикули в Европейски Съюз, изнасят ги в трети страни, а от там в Русия, разясни Фон дер Лайен.

Кремъл вкара специфична система за така наречен " успореден импорт ", посредством която си набира западни артикули, макар че производителите им напуснаха съветския пазар, в това число коли, храни, техника и други.

До момента над 1300 съветски жители са в забранителния лист на Европейски Съюз поради войната в Украйна.
ТЕМА преди 3 часа 866 преди 9 часа 824 преди 10 часа 2018
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР