Европейската комисия обяви началото на обществена консултация относно актуализирането на

...
Европейската комисия обяви началото на обществена консултация относно актуализирането на
Коментари Харесай

Мария Габриел стартира нова обществена консултация

Европейската комисия разгласи началото на социална консултация по отношение на актуализирането на проекта за деяние в региона на цифровото обучение, оповестиха от пресцентъра на Представителството на Европейска комисия в България.

Тя има за цел да събере отзиви и оферти от заинтригувани жители, институции и организации от обществения и частния бранш, които желаят да споделят своята визия за цифровото обучение в Европа.

„ Това публично допитване е доста значимо за нас, тъй като ще спомогне обновеният проект, който ще представим в края на септември, да отрази насъбрания опит по време на рецесията, провокирана от COVID-19. Новият проект за деяние в региона на цифровото обучение ще бъде основен инструмент в процеса на възобновяване. Той ще се базира на извлечените поучения и ще отразява дълготрайната визия за европейското цифрово обучение. Нашата цел е европейските жители да бъдат добре готови да живеят и работят в ерата на цифровите технологии. Висококачественото и приобщаващо обучение и образование са основни за реализиране на тази цел, “ съобщи Мария Габриел  Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 година в Гоце Делчев. През 1997 година приключва Езикова.

Обществената консултация ще бъде отворена за всички европейски жители на всички публични езици на Европейски Съюз от 9 юли и ще продължи до 4 септември. Ще бъде съпроводена от онлайн осведомителни действия за събиране на спомагателни отзиви. Консултацията ще спомогне за извличането на поучения от опита по време на пандемията и ще осведоми за предложенията в проекта за деяние, които ще бъдат от основно значение за интервала на възобновяване.

Мария Габриел започва осведомителна акция в поддръжка на културата и културния туризъм

Актуализираният проект за деяние за цифрово обучение ще надгради признатия през 2018 година. Новият проект ще бъде с по-широк обсег, като включва също по този начин неофициалното образование и образованието през целия живот.

„ Сто милиона студенти, преподаватели и чиновници в региона на образованието в международен мащаб са наранени от рецесията и доста от тях се обръщат към цифровото обучение, с цел да продължат образователната година. Очаквам публичната консултация да даде опция на всеки, който желае, да показа провокациите и компликациите, с които се е сблъскал и по какъв начин ги е разрешил, да ни показа своя опит и да предложи хрумвания. По този метод ще можем взаимно да създадем европейската стратегия за цифрово обучение, която да бъде в интерес на всички. Ето за какво Вашето мнение има значение! “ С тези думи българският еврокомисар насърчи необятното присъединяване на всички заинтригувани жители в публичната консултация.

Актуализираният проект за деяние за цифрово обучение ще бъде значим стадий от процеса на цифрова промяна на образованието и професионалното образование.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР