Европейската комисия обвини германските автомобилостроители Бе Ем Ве (BMW), Даймлер

...
Европейската комисия обвини германските автомобилостроители Бе Ем Ве (BMW), Даймлер
Коментари Харесай

Брюксел обвини БМВ, "Даймлер" и "Фолксваген" в сговор за ограничаване на пречистващи технологии

Европейската комисия упрекна немските автомобилостроители Бе Ем Ве (BMW), " Даймлер " (Daimler) и " Фолксваген " (Volkswagen) в сговор за блокиране на развиването на технологиите за филтриране на отработените газове на колите от нездравословни излъчвания, заяви " Асошиейтед прес ".

Еврокомисията уточни, че след задълбочено следствие е открила, че фирмите са нарушавали европейските разпореждания сред 2006 и 2014 година, като нелегално са се договаряли да лимитират стартирането на пазара на технология, която оказва помощ за филтриране на отработените газове при бензинови и дизелови пътнически коли. Евентуалният сговор на фирмите е лимитирал избора на европейците на по-слабо замърсяващи коли.

" Фолксваген " съобщи, че ще ревизира обвиняванията на Еврокомисията, осведоми ДПА. Според автомобилостроителя от Волфсбург Еврокомисията признава, че " съдействието сред производители по механически въпроси в автомобилния бранш е нещо всекидневно по целия свят " и предходната година е решила, че няма учредения полемиките да се разискват като антиконкурентно държание.

Разследването е лимитирано до съдействие по механически въпроси сред Бе Ем Ве, " Даймлер ", " Фолксваген ", " Ауди " (Audi) и " Порше " (Porsche), отбелязва " Фолксваген ". /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР