Европейската комисия настоя днес държавите от ЕС да спазват човешкото

...
Европейската комисия настоя днес държавите от ЕС да спазват човешкото
Коментари Харесай

ЕК очаква държавите в ЕС да спазват човешкото достойнство при управлението на границите

Европейската комисия настоя през днешния ден страните от Европейски Съюз да съблюдават човешкото достолепие при обезпечаването на защитата на границите. Говорител на Европейска комисия посочи в отговор на въпрос, че комисията не е в положение да удостовери данни на неправителствени организации за повишаване на случаите на прогонване от европейските граници на мигранти, търсещи леговище.

Охраната на границите би трябвало да регистрира човешкото достолепие, правилото мигрантите да не бъдат отблъсквани, както и да следва законодателството на Европейски Съюз, уточни представителят. Европейска комисия чака управляващите в Европейски Съюз да проверяват всички изказвания за отбиване на мигранти и за прояви на принуждение против тях, добави той. Държавите би трябвало да открият истината за сходни изказвания, уточни представителят.

По-рано тази седмица интернационалната неправителствена организация " Оксфам " предизвести, че подготвяното ново законодателство на Европейски Съюз за миграцията би дало опция за повишаване на случаите на отбиване на мигранти. Европейски Съюз се стреми да вкара новите правила в идващите месеци.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР