Европейската комисия изрази готовност да препоръча сертификат за Covid да

...
Европейската комисия изрази готовност да препоръча сертификат за Covid да
Коментари Харесай

ЕК допуска да се издава Covid-сертификат за антитела при препоръка от учените

Европейската комисия изрази подготвеност да предложи документ за Covid да бъде издаван и на хора, които имат антитела против вируса на новото заболяване, стига да има сходна рекомендация от учените. Това съобщи представител на комисията в четвъртък.

Той означи, че европейският дигитален документ, както е формалното му название, е очакван единствено за облекчения при пътешестване. Останалите цели, за които документите се употребяват, се дефинират от страните в Европейски Съюз, добави представителят.

По неговите думи комисията е предложила документи за преболедуване да се издават единствено на хората, чието заразяване е било открито с тест по метода PCR, поради рекомендацията на учените. Възможността да се издава документ при разкриване на антитела бе разисквана, само че към този момент не е задоволително подкрепена от науката, продължаваме да следим този въпрос, съобщи представителят.

Може да предложим промени, в случай че има нови научни насоки. Засега няма задоволително изясненост, с цел да създадем такава рекомендация, добави той.

с медицинските експертни препоръки дали да вкарат за вътрешна приложимост издаването на документ при съществуване на антитела. Решение по този въпрос се чака през идната седмица.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР