Европейската комисия изпраща на Либия спешна помощ по механизма на

...
Европейската комисия изпраща на Либия спешна помощ по механизма на
Коментари Харесай

Смъртоносните наводнения: ЕК изпраща спешна помощ на Либия

Европейската комисия изпраща на Либия незабавна помощ по механизма на Европейски Съюз за гражданска отбрана поради бедствието от бурите в последните дни, оповестява Българска телеграфна агенция. 

Жертвите са над 3000

Вчера либийските управляващи са потърсили интернационална помощ посредством представителството си към Организация на обединените нации в Женева. Германия, Румъния и Финландия към този момент са предложили помощ от палатки, полеви кревати и одеяла, 80 генератора за ток, храни, резервоари за вода.

Първоначално са отпуснати 500 000 евро филантропична помощ за справяне с най-спешните потребности на хората в Либия, наранени от бурята „ Даниел “ . Финансирането ще бъде за животоспасяващи здравни, водопроводни и санитарни доставки. ЕС е подготвен да съгласува даването на спомагателни оферти за помощ, добавя комисията.

Жилищни квартали са изчезнали, а обстановката е пагубна и невиждана за страната

Заради бурята два язовира в либийския град Дерна са били разрушени, а наводненията са отнесли цели квартали, мостове и пътища. По предварителни оценки в наводненията са починали над 5000 души, 9800 към момента са в неопределеност, а 20 000 са били принудени да изоставят домовете си.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР