Европейската комисия (ЕК) започва процедура за санкции срещу Унгария заради

...
Европейската комисия (ЕК) започва процедура за санкции срещу Унгария заради
Коментари Харесай

ЕК започва процедура срещу Унгария заради законодателството Стоп Сорос

Европейската комисия (ЕК) стартира процедура за наказания против Унгария поради утвърждения по-рано от Народното събрание на страната пакет от закони " Стоп Сорос ", който планува наказателно гонене на организации, подкрепящи противозаконната миграция. Това заяви вестник " Дейли нюз Хънгари ", цитирайки източници в Брюксел.

Процедурата по налагане на наказания ще стартира с публично съобщение на Унгария от Европейската комисия за " проблематичния " законопроект " Стоп Сорос ". Ако до два месеца унгарското държавно управление не даде пояснение и не предприеме дейности против тези нововъведения, нарушаващи законите на Европейски Съюз за даване на леговище, Европейската комисия ще се обърне към Европейския съд. Възможно е Будапеща може да бъде лишена от правото да гласоподава в Съвета на Европейски Съюз, въпреки че сходна мярка изисква цялостно единогласие на останалите страни-членки.
Унгарският външен министър Петер Сиярто към този момент съобщи, че държавното управление на страната е готово да се бори против процедурата за наказания на Европейска комисия, съобщи БГНЕС.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР