Европейската комисия (ЕК) се надява, че Турция под ръководството на

...
Европейската комисия (ЕК) се надява, че Турция под ръководството на
Коментари Харесай

Надяваме се Турция, с Ердоган, да остане партньор на ЕС

Европейската комисия (ЕК) се надява, че Турция под управлението на Реджеп Тайип Ердоган ще остане сътрудник на Европейския съюз. Това бе оповестено на конференция в Брюксел от представителя на Европейска комисия Маргаритис Скинас, заяви БГНЕС.

"Ние се надяваме, че под управлението на Ердоган Турция ще остане зает сътрудник на Европейски Съюз по такива значими въпроси от съвместен интерес като миграцията, сигурността, районната непоклатимост и битката против тероризма ", сподели той.

Според Скинас, външните министри на 28 страни от Европейски Съюз ще създадат настрана изказване за изборите в Турция след срещата на Съвета на Европейски Съюз в Люксембург през днешния ден.

Ранните президентски и парламентарни избори в Турция се организираха на 24 юни. Според неофициални предварителни данни, Ердоган печели с 52,5%, а неговият главен конкурент, претендентът на Народнорепубликанската партия Мухарем Индже получава 30,7% от гласовете. В сходство с признатите по-рано промени в конституцията, след формалното обявяване на резултатите, страната ще премине от парламентарна към президентска форма на ръководство.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР