Европейската комисия (ЕК) съобщи в сряда вечерта, че отчита добър

...
Европейската комисия (ЕК) съобщи в сряда вечерта, че отчита добър
Коментари Харесай

Брюксел отчита много обещаващи резултати в охраната на границата на ЕС от България и Румъния

Европейската комисия (ЕК) заяви в сряда вечерта, че регистрира добър прогрес на България и Румъния на границите на Европейския съюз (ЕС).

Еврокомисарката по вътрешните работи Илва Йохансон сподели в четвъртък, че това е значимо за приемането на двете страни в безмитното пространство Шенген.

са единствените страни членки на Шенген, които се опълчват на присъединението на България към безвизовото пространство, а срещу участие на Румъния гласоподава единствено Виена.

Добрите резултати на двете страни са регистрирани в отчета на Европейска комисия за осъществяването на пилотните планове за защита на европейските граници от България и Румъния, почнали преди половин година. " Резултатите дотук са доста обещаващи ", сподели Йохансон.

Тя добави, че запазването на сигурността в Шенген ще бъде съществена тематика на днешното съвещание на Съвета на Европейски Съюз на фона на войната в Израел.

През юли Брюксел се разгласи за присъединението на България и Румъния към Шенген до края на 2023 година

През септември Европейска комисия Механизма за съдействие и инспекция на двете страни, а председателката на Комисията Урсула фон дер Лайен още веднъж прикани за бързото им присъединение към Шенген. Австрия и Нидерландия.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР