Европейската комисия /ЕК/ препоръчва започване на преговори за членство на

...
Европейската комисия /ЕК/ препоръчва започване на преговори за членство на
Коментари Харесай

ЕК препоръчва започване на преговори за членство на Република Македония в ЕС

Европейската комисия /ЕК/ предлага започване на договаряния за участие на Република Македония в Европейския съюз. Това се споделя в отчета, който ще бъде оповестен на следващия ден, оповестява БГНЕС. За първи път Македония получава безусловна рекомендация за започване на договаряния.

" Като се има поради напредъкът на страната, Европейска комисия предлага започване на договаряния с Бившата югославска република Македония. Европейска комисия чака, че ще бъдат непокътнати и задълбочени сегашните промени. За да поддържа този курс, Европейска комисия предлага започване на предприсъединителни договаряния в региона на правосъдната система, правораздаването, свободата и сигурността на страната ", се споделя в отчета, който се отнася до Република Македония.
От Брюксел акцентират, че Македония е съумяла да преодолее дълбоката политическа рецесия. Необходимите структурни промени са муден развой, за който са нужни годни.
" Положителната смяна в политическия нрав е забележима в цялото общество, което отсъстваше през последните години и това бе най-голямата спънка ", написа още в Доклада за напредъка на Република Македония, който следва да бъде разискван още един път от еврокомисарите. Той ще бъде оповестен на следващия ден в Страсбург.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР