Европейската комисия (ЕК) препоръчва започване на преговори за членство на

...
Европейската комисия (ЕК) препоръчва започване на преговори за членство на
Коментари Харесай

Еврокомисията препоръча преговори с Македония за членство в ЕС

Европейската комисия (ЕК) предлага започване на договаряния за участие на Република Македония в Европейския съюз. Това написа в отчета, който ще бъде оповестен на следващия ден в Страсбург. За първи път Македония получава безусловна рекомендация за започване на договаряния.

" Като се има поради напредъкът, Европейска комисия предлага започване на договаряния с Бившата югославска република Македония (БЮРМ). Европейска комисия чака, че ще бъдат непокътнати и задълбочени сегашните промени. За да поддържа този курс Европейска комисия предлага започване на предприсъединителни договаряния в региона на правосъдната система, правораздаването, свободата и сигурността на страната ", се споделя в отчета (б.р. - факсимилето е от него).

От Брюксел акцентират, че Македония е съумяла да преодолее дълбоката политическа рецесия.
" Необходимите структурни промени са муден развой, за който са нужни години и заради вредите, които бяха нанесени през последните години и те няма да бъдат отстранени за една нощ... Положителната смяна в политическия нрав е забележима в цялото общество, което отсъстваше през последните години и това бе най-голямата спънка ", се чете в отчета, който следва да бъде разискван още един път от еврокомисарите.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР