Европейската комисия (ЕК) представи предложение за реформа на Шенгенската зона

...
Европейската комисия (ЕК) представи предложение за реформа на Шенгенската зона
Коментари Харесай

ЕК предлага затваряне на границите в Шенгенското пространство при заплаха за общественото здраве

Европейската комисия (ЕК) показа предложение за промяна на Шенгенската зона по отношение на пандемията от ковид и миграционната рецесия. Предложението на Брюксел да може да се постановат краткотрайни ограничавания на придвижването по външните граници на Европейски Съюз при положение на опасност за публичното здраве, се споделя в известие за медиите на Европейска комисия.

За какво става въпрос - граничен надзор в Шенгенското пространство ще може да бъде въвеждан като последна мярка, с цел да се спре опасност за публичното здраве. Брюксел предизвиква преди този момент държавите-членки на пространството да създадат оценка дали това е належащо. Ако контролът продължи над 18 месеца, Европейска комисия ще се намеси и ще направи оценка належащо ли е.
Първият ден от края на Европа
Френският президент Еманюел Макрон съобщи през днешния ден, че желае Европа, която знае по какъв начин да пази границите си от мигрантски рецесии, и означи,...
Прочети повече
Като опция, Европейска комисия предлага преди да има цялостен граничен надзор, да се усилят полицейските постове и да се вършат повече инспекции. Брюксел предлага и нов механизъм за битка с незаконните мигранти, посредством взаимни полицейски интервенции в границите на Шенген.

Освен това Европейска комисия обмисля да удължи периода за вписване на молбите за леговище на бежанците на четири седмици и да обработва молбите им непосредствено на границата, се споделя в известието за медиите.

Действията на Европейска комисия в действителност кореспондират с настояването на френския президент Еманюел Макрон за промяна на Шенгенското пространство. Франция поема ротационното председателство на Европейски Съюз следващата година.

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР