Европейската комисия е забранила приложението TikTok на служебните смартфони и

...
Европейската комисия е забранила приложението TikTok на служебните смартфони и
Коментари Харесай

ЕК забрани на служителите си да ползват TikTok

Европейската комисия е забранила приложението TikTok на служебните смарт телефони и устройства на работещите в евроинституцията поради терзания за отбрана на данните, съобщи през днешния ден пред Агенция Франс Прес представител на Европейска комисия.

Еврокомисарят по промишлеността Тиери Бретон удостовери информацията, заявявайки на конференция, че Европейска комисия е доста съсредоточена върху киберсигурността, отказвайки да даде повече детайлности за това дали е имало произшествия, свързани с TikTok.

Забраната също значи, че личният състав на Еврокомисията не може да употребява приложението за видеосподеляне, което е китайска благосъстоятелност, и на персонални устройства, в това число телефони, които имат конфигурирани служебни приложения, съобщи представителят, потвърждавайки обява на уеб страницата " Юрактив ".

На чиновниците на комисията е даден период до 15 март да се отърват от приложението TikTok, написа Европейска комисия в имейл до чиновниците си, представен от Блумбърг.

ТикТок е дъщерна компания на БайДенс (ByteDance), която е китайска. Приложението от ден на ден тормози Запада, която подозира, че посредством него Пекин събира данни за потребителите.

Решението на Европейска комисия, което ще засегне хиляди чиновници, наети от висшия изпълнителен орган на Европейския съюз, идва, откакто Конгресът на Съединените щати одобри същата мярка в края на 2022 година за ограничение на TikTok от устройствата на чиновниците на федералното държавно управление.

Междувременно нидерландската разследваща организация също изследва евентуалните опасности, свързани с потреблението на TikTok на телефоните на държавни чиновници.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР