Европейската комисия е взела решение да не подновява договора с

...
Европейската комисия е взела решение да не подновява договора с
Коментари Харесай

Брюксел реши да не поднови договора си с AstraZeneca

Европейската комисия е взела решение да не възобновява контракта с компанията AstraZeneca ( " АстраЗенека " ) за доставка на ваксини против Covid-19 след юни, разгласи в неделя еврокомисарят за вътрешния пазар Тиери Бретон, представен от Ройтерс.

" Не подновихме поръчката след юни. Ще забележим какво ще се случи ", сподели той, само че въпреки всичко назова имунизацията на компанията " доста добра ".

Миналия месец Европейска комисия заведе дело против британско-шведската компания за това, че е нарушила изискванията по договорката и че няма " благонадежден проект " за обезпечаване на своевременни доставки.

През първото тримесечие на тази година, вместо плануваните в контракта 120 милиона дози, " АстраЗенека " е доставила единствено към 40 милиона. Това докара до закъснение на имунизационната акция в редица страни от Европейски Съюз при започване на годината.

Европейска комисия подписа предишния август контракт с " АстраЗенека " за доставката на 400 милиона дози - доста преди пазарното утвърждение на имунизацията, - като предплати 336 милиона евро.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР