Европейската комисия е открила 14 наказателни процедури срещу България за

...
Европейската комисия е открила 14 наказателни процедури срещу България за
Коментари Харесай

Надежда Йорданова: ЕК е започнала 14 наказателни процедури срещу България |

Европейската комисия е разкрила 14 наказателни процедури против България за неспазване на законодателството на Европейски Съюз, съобщи правосъдният министър Надежда Йорданова  от трибуната на Народното събрание.

Тя добави, че има и 15-а процедура, чийто период за въвеждане на правото на Европейски Съюз е изминал. Всички те не се отнасят до нормативни мерки, а за практическо несъблюдение на процедурите.

Правосъдният министър добави, че България е единствената страна в Европейски Съюз, която не е осигурила достъп до комерсиалния си указател. По това нарушаване процедурата е в правосъдната фаза. И подсети, че Европейска комисия прeдвижда съгласуваност на комерсиалните регистри сред страните членки. България обаче закъснява с 4 година да обезпечи достъп. (Това е трябвало да се случи през 2017 г.)

" Тази история е извънредно показателна за годините на безгрижие и безучастие ", бе безапелационна Йорданова.

България е оправдала забавянето си със срутва на комерсиалния указател през 2018 година и е дала обещание да обезпечи достъп до края на 2018 година Четири години по-късно обаче това заричане не е изпълнено.

Надежда Йорданова заяви, че през декември е минал сполучливо първият стадий от тестването, а вторият би трябвало да бъде през февруари. Министерството на правораздаването цели до края на юни процесът да е приключен и българският търговски указател да бъде интегриран с тези на останалите страни членки.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР