Европейската комисия е одобрила, съгласно правилата на ЕС за държавната

...
Европейската комисия е одобрила, съгласно правилата на ЕС за държавната
Коментари Харесай

ЕК одобрява 26.5 млн. евро за спешна подкрепа за ликвидността на българските пощи

Европейската комисия е одобрила, според разпоредбите на Европейски Съюз за държавната помощ, българска мярка в размер на 26.5 млн. евро (50 млн. лева) за даване на незабавна поддръжка за ликвидността на „ Български пощи “ ЕАД („ Български пощи “).

„ Български пощи “ е държавно сдружение, което дава универсални пощенски услуги на цялата територия на България с мрежа от 2 973 пощенски станции с 8 500 чиновници. Понастоящем сдружението е изправено пред незабавна потребност от ликвидност заради инфлацията и увеличените оперативни разноски.

Мярката има за цел да обезпечи на „ Български пощи “ запаси за посрещане на незабавните и непосредствени потребности от ликвидност до края на октомври и да продължи активността си по даване на пощенски услуги и погашение на пенсии.

Помощта ще бъде под формата на заем. България се ангажира да подсигурява, че след шест месеца заемът ще бъде изплатен, или „ Български пощи “ ще показа проект за преструктуриране на сдружението за обезпечаване на дълготрайна жизненост. Такова вероятно преструктуриране ще предстои на оценка и утвърждение от страна на Комисията.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР