Европейската комисия е одобрила българската програма срещу двойния стандарт при

...
Европейската комисия е одобрила българската програма срещу двойния стандарт при
Коментари Харесай

ЕК одобри българската програма за борба с двойния стандарт при храните

Европейската комисия е одобрила българската стратегия против двойния стандарт при храните в Европейски Съюз, препоръчана от евродепутатите от ГЕРБ - Емил Радев и Андрей Новаков. Комисията отпуска милион и 300 хиляди евро. Изпълнението стартира от идната година.

Евродепутатите от ГЕРБ дефинираха триумфа на техния план като следващата ефикасна крачка в посока обединен стандарт на храните и напитките в Евросъюза. Ще бъдат финансирани действия на потребителски организации, свързани с премахването на двойните стандарти при продуктите, разяснителни акции и пазаруване на съоръжение за изследвания.
Андрей Новаков - евродепутат от ГЕРБ: Очакваме с парите, които Европейска комисия ще отпусне по нашата стратегия да създадем по този начин, че събраните данни от провеждането на повече проби и покачване на потенциала на тези организации да послужат за въвеждане на минимални стандарти в Европейски Съюз.
Там, където правата на потребителите са фрапантно нарушени поради некачествени артикули, ще могат да бъдат завеждани групови искове за компенсации.
 В„ Още от деня “: Евродепутатът Андрей Новаков за двойния стандарт при храните В„ Още от деня “: Евродепутатът Андрей Новаков за двойния стандарт при храните
В студиото на „ Още от деня “ евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков разяснява българската стратегия за битка с двойния стандарт при храните, която Евр...
Емил Радев - евродепутат от ГЕРБ: Даваме още едно оръжие в ръцете на потребителските организации да могат те да поемат самодейността, тъй като се оказва, че България е една от страните с минимум подадени сигнали за двойни стандарти. А ние виждаме, че в България казусът съществува и той е изключително наболял. Видяхме, че при дадени артикули съвсем 90 % от дадените артикули са с неприятно качество, заместители и така нататък Да не приказваме, че имаме случаи и при бебешки храни, което е неприемливо.
Евродепутатите чакат събраната информация да стане основа за смяна на европейското законодателство. Според тях би трябвало да има и обединен орган, който да следи за уеднаквяване на качеството на храните.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР