Европейската комисия е обсъдила днес въпроса с върховенството на закона

...
Европейската комисия е обсъдила днес въпроса с върховенството на закона
Коментари Харесай

ЕК не прие днес решението да изправи Полша пред Европейския съд

Европейската комисия е разискала през днешния ден въпроса с върховенството на закона в Полша, само че не е приела решение. Това удостовери през днешния ден представител на комисията след седмичното съвещание на еврокомисарите, съобщи Българска телеграфна агенция.

По-рано тази седмица Европейска комисия заяви, че през днешния ден ще разиска две незабавни наказателни процедури. Днес представителят съобщи, че не са били одобрявани решения по наказателни процедури. Той не отговори дали зам.-председателят на Европейска комисия Франс Тимерманс е предложил Полша да бъде предадена на съд и това предложение е било отхвърлено от останалите еврокомисари.

Снощи Тимерманс съобщи на конференция, че комисията ще употребява всички средства, с които разполага, с цел да поправи това, което е належащо. Спешно е, няма време за губене, допустимо е въпросът да бъде отправен до Европейския съд, добави той.

Съветът на Европейски Съюз през вчерашния ден също не разиска и не одобри решения за по-нататъшното развиване на процедурата по член 7 от общностния контракт против Полша, заведена от Европейска комисия. Австрийското председателство на Съвета на Европейски Съюз изрази вярата, че към момента е допустимо да се реализира съглашение с Варшава.

Чл. 7 от контракта за Европейски Съюз, задействан против Унгария и Полша, планува опция дадената страна да бъде лишена от право на глас в Съвета на Европейски Съюз. Тимерманс нощес разяснява, че се преследва не (тази) последна цел, а прекосяването през процеса на изтъкване и коригиране на грешките.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР