Европейската изследователска група, която е фракция, бореща се за твърд

...
Европейската изследователска група, която е фракция, бореща се за твърд
Коментари Харесай

Привърженици на твърд Брекзит в партията на Мей скочиха срещу сделката ѝ с ЕС

Европейската изследователска група, която е секта, бореща се за корав Брекзит в границите на Консервативната партия на Англия, разкритикува остро политическата декларация за Брекзит , утвърдена по-рано през днешния ден от Европейската комисия и английския министър председател Тереза Мей, като я оповестиха за " неразбираема " и била " прикритие " за бъдещи " непрекъснати " връзки сред Лондон и Брюксел , оповестява " Гардиън ".

Според Европейската изследователска група декларацията " подсигурява ", че Обединеното кралство ще остане васална страна , като ще би трябвало да извършва законодателството и комерсиалните правила на Европейски Съюз.

" Политическата декларация не е правно обвързваща, неразбираема, пожелателна и димна завеса, с цел да прикрие обстоятелството, че непрекъснатите връзки са завеса за митническия съюз . Споразумението за излизане от Европейски Съюз подарява 39 милиарда паунда за негарантирано съглашение за свободна търговия в подмяна. Това, което подсигурява, е, че Обединеното кралство да бъде третирано като васална страна, в случай че одобри законите и комерсиалната политика на Европейски Съюз , в случай че Европейски Съюз не реши да ни освободи ", се акцентира в изказването на групата твърдолинейни брекзитъри.

 Гибралтар и риболовът - оставащите препъникамъни пред договорката за Брекзит
Гибралтар и риболовът - оставащите препъникамъни пред договорката за Брекзит

" Топката в този момент е в полето на страните членки на Европейски Съюз "

Брюксел разгласи по-рано, че двата въпроса, които остава да бъдат позволени на срещата на водачите на страните членки на Европейски Съюз в неделя, са тези за Гибралтар и правата за риболова. Европейската комисия уточни, че " съществуват хрумвания " по какъв начин да бъде позволен казуса с Гибралтар. По-рано Испания разгласи, че ще гласоподава против съглашение за Брекзит, в случай че Испания не получи право да наложи несъгласие на всяко съглашение по отношение на Гибралтар.

Междувременно английският министър председател Тереза Мей съобщи, че " е доста допустимо да реализираме " правно обвързващо съглашение за Брекзит и изрази решимостта си да го извърши за английския народ . Тя добави, че е уверена, че ще бъде реализирано съглашение на срещата на върха на Европейски Съюз в неделя, което осъществя Брекзит за " цялото английско семейство, в това число Гибралтар ".

 Шотландия въобще не е удовлетворена от сделката сред Европейски Съюз и Лондон за Брекзит
Шотландия въобще не е удовлетворена от сделката сред Европейски Съюз и Лондон за Брекзит

Договореното допринасяло за " недомислен " Брекзит

Мей също по този начин удостовери, че политическата декларация за бъдещите връзки с Европейския съюз е била контрактувана, макар че добави, че ще осведоми Народното събрание за нейното наличие по-късно през днешния ден.

Според изтеклия текст на декларацията двете страни са се договорили да открият необятно и задълбочено партньорство в области като " комерсиално и икономическо съдействие, правоприлагане и наказателно правораздаване, външна политика, сигурност и защита ".

Документът също по този начин приканва за " амбициозно, широкообхватно и уравновесено икономическо партньорство ", което ще обхване зона за свободна търговия, както и " по-широко секторно съдействие " в области от съвместен интерес.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР