Европейската инвестиционна банка и Райфайзен Лизинг България подписаха кредитно споразумение

...
Европейската инвестиционна банка и Райфайзен Лизинг България подписаха кредитно споразумение
Коментари Харесай

ЕИБ и Райфайзен Лизинг обединяват усилия в подкрепа на инвестициите на българския бизнес


Европейската капиталова банка и Райфайзен Лизинг България подписаха кредитно съглашение в размер на 30 милиона евро за финансиране на планове на дребни и междинни предприятия. Благодарение на заема, Райфайзен Лизинг България ще отговори в по-голяма степен на потребностите на дребните и междинни компании - гръбнака на българската стопанска система, оповестиха от двете институции.

Очакванията на сътрудниците по тази договорка са, че от заема ще могат да се възползват повече от 150 компании, разрастващи активност в България в секторите земеделие, произвеждане, превоз и логистика.

За Европейска инвестиционна банка това съглашение доразвива дългогодишното сполучливо съдействие с дъщерните сдружения на Райфайзен Банк Интернешънъл в България, датиращо от 2002 година, които са се потвърдили като мощен и благонадежден сътрудник в посредническото кредитиране и имат добре развита мрежа от офиси в страната, както и задълбочено познаване на пазара на дребния и междинен бизнес.

По мотив партньорството си с българското лизингово сдружение, вицепрезидентът на Европейската капиталова банка Васил Худак сподели: „ Подкрепата за дребния и междинен бизнес е извънредно значима за развиването на българската стопанска система. Подобреният достъп до дълготрайно финансиране ускорява конкурентноспособността на тези компании, а те обезпечават 1.5 милиона работни места за български жители и основават две трети от добавената стойност на стопанската система в страната. “

„ Благодарение на положителното съдействие с Европейска инвестиционна банка, ще продължим да разширяваме поддръжката си за бизнеса в България. Досега Групата Райфайзен България и Европейска инвестиционна банка са подписали съглашения за банката и лизинговата компания за общо 160 млн. евро. С последната линия от Европейска инвестиционна банка, посредством Райфайзен Лизинг, ще осигурим ново лизингово финансиране в лв. и евро за необятен кръг от клиенти за закупуване на съоръжение, камиони и ремаркета, лекотоварни и леки коли, и други “, разяснява Добромир Добрев, Заместник-председател на УС Райфайзенбанк (България), който дава отговор за корпоративното банкиране, финансовите пазари и лизинговата компания.

„ Райфайзен Лизинг обичайно подкрепя дребните и междинни български компании в капиталовата им активност към този момент повече от 14 години. Новият кредитен инструмент на Европейска инвестиционна банка ще разреши на клиентите ни да употребяват лизингови услуги при условия, близки до употребените от съперниците им в Централна Европа, което като се изключи че ще поддържа капиталовите им проекти, ще увеличи и тяхната конкурентоспособност. ", добави Добрев.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР