Европейската инвестиционна банка (ЕИБ) отпуска кредит в размер на 50

...
Европейската инвестиционна банка (ЕИБ) отпуска кредит в размер на 50
Коментари Харесай

InvestEU: 50 млн. евро за изграждане на нов зърнен терминал на пристанище Варна

Европейската капиталова банка (ЕИБ) отпуска заем в размер на 50 млн. евро за съфинансиране на нов зърнен терминал на пристанище Варна. Споразумението с „ Логистичен център - Варна “ ЕАД, част от групата на „ Билдком “ беше подписано на официална гала през днешния ден, оповестиха от пресцентъра на Представителството на Европейска комисия в България.

Валдис Домбровскис, изпълнителен заместник-председател на Европейската комисия с сектор „ Икономика в полза на хората “, съобщи: „ Съфинансирането на нов зърнен терминал на пристанището в българския черноморски град Варна ще благоприятства търговията и експортния потенциал на един от по-слабо развитите райони в Европа. Ще даде опция на локалните производители да получат достъп до експортни пазари, ще улесни търговията и вложенията и ще сътвори работни места, като в това време спомага за реализиране задачите на Европейски Съюз за подсилване и нашарване на веригите за доставка предвид на дълготрайната продоволствена сигурност. Това потвърждава спомагателните изгоди от плановете на Европейска инвестиционна банка и на InvestEU като мотори за развиването на районния частен бранш и устойчивия стопански напредък. “ 

Новият терминал ще обезпечи модерна система за предпазване и транспорт на зърно. Проектът ще усъвършенства пристанищните интервенции със зърнени и насипни товари в Северна България. Финансирането от Европейска инвестиционна банка е подкрепено от програмата InvestEU на Европейския съюз, която има за цел да притегля обилни обществени и частни средства в поддръжка на устойчивото възобновяване.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР