Европейската футболна централа (УЕФА) и собственикът на медийните компании списание

...
Европейската футболна централа (УЕФА) и собственикът на медийните компании списание
Коментари Харесай

УЕФА и Амаури Груп се обединяват при организирането на Златната топка от догодина

Европейската футболна централа (УЕФА) и притежателят на медийните компании списание " Франс Футбол " и вестник " Екип " - " Амаури Груп ", оповестиха партньорството си за взаимно образуване на премията " Златната топка " от идната 2024-а година.

УЕФА и " Амаури Груп " дружно ще се стремят да покачат престижа и световния обсег на премиите, до момента в който в същото време предизвикват възприятието на единение и съдействие във футболната общественост.

Връчвана годишно от " Франс Футбол " от 1956 година насам, " Златната топка " е най-престижното отличие, което един футболист може да получи като самопризнание за изключителни достижения и гений.

Като част от съглашението " Амаури Груп " остава притежател на марката " Златната топка " и ще продължи да следи системата на гласоподаване, която остава непроменена и самостоятелна. УЕФА ще способства с футболен опит, пазар за световните търговски права и ще провежда годишната гала по връчването на премиите.

Две нови награди ще добавят годишната стратегия - треньор на годината при мъжете и при дамите, което ще бъде самопризнание за скъпия принос на треньорите към триумфите на терена. Настоящата гама от награди ще продължи да включва премиите за притежател на " Златната топка " при мъжете и при дамите, наградата " Копа " (за най-хубав млад футболист до 21 години), трофея " Яшин " (за най-хубав вратар), наградата на името на Герд Мюлер (за голмайстор в предходния сезон), премията за клуб на сезона при мъжете и при дамите и премията " Сократес " (за филантропични дейности).



" В продължение на съвсем 70 години " Златната топка " е най-престижното самостоятелно отличие в света на футбола и е доказателство за изключителните умения, отдаденост и влияние на легендите на играта и трайната диря, която оставят в историята на спорта ", съобщи президентът на УЕФА Александър Чеферин.

" Състезанията на клубните и националните тимове на УЕФА, както и Шампионската лига и европейското състезание, се смятат за най-високите световни стадии за елитните футболисти и постоянно играят решаваща роля при номинирането на играчите за огромни оценки и тяхното място във футболния мавзолей. УЕФА и " Златната топка " са синоними за спортни достижения, тъй че нашето партньорство ще бъде естествена композиция, която дава обещание да бъде нищо друго с изключение на извънредно ", добави той.

Изпълнителният шеф на " Амаури Груп " Жан-Етиен Амаури разяснява, че " Златната топка " е фантазията премия за най-великите футболисти в света.

" Искаме да превърнем церемонията в световно събитие, което показва и акцентира качествата на елитните футболисти за техните самостоятелни и групови изяви, да вдъхновим всички гении във футбола и да опитаме обединим пристрастеността и ентусиазма на почитателите по света ", сподели Амаури.

Обединяването на премиите значи завършек на наградите на УЕФА, които се връчват през август всяка година. Изключение прави премията на президента, която към момента ще се дава по време на жребиите за Шампионска лига, Лига Европа и Лигата на конференциите. Отличията за най-хубавия състезател във всяко от клубните надпревари на УЕФА ще продължат да се връчват и ще се афишират до дни след финала на всеки шампионат.

" Партньорството сред двете организации в допълнение утвърждава историческите връзки сред УЕФА и " Амаури Груп ", които датират от повече от половин век, когато " Екип " способства за концепцията за основаването на Купата на Европейските клубни първенци, която се трансформира във водещото международно клубно съревнование - Шампионската лига на УЕФА ", приключва формалното известие от УЕФА.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР