Европейската футболна асоциация (УЕФА) потвърди въвеждането на минута мълчание във

...
Европейската футболна асоциация (УЕФА) потвърди въвеждането на минута мълчание във
Коментари Харесай

Mачовете от евротурнирите през седмицата ще запозват с минута мълчание

Европейската футболна асоциация (УЕФА) удостовери въвеждането на минута безмълвие във всяка от мачовете в клубните шампионати тази седмица в символ на почитание към жертвите на земетресенията в Турция и Сирия.

Потвърдено е, че над 33 000 души са починали след трусове с висок магнитуд при започване на предходната седмица, блъснали Южна Турция и Северна Сирия. Според Агенцията за подкрепяне на бежанците, която работи на място от името на Организация на обединените нации, броят на жертвите ще се удвои до края на избавителните интервенции.

Правителството на Турция сподели, че над един милион души в страната употребяват краткотрайни убежища след трусовете, до момента в който догатките за останали без дом в Сирия са пет милиона души.

Точно преди първия елиминационен кръг в трите шампионата на УЕФА удостовери желанието си да окаже респект към жертвите, с цел да окаже морална поддръжка и на фамилиите на жертвите, и към управляващите в съответните страни. Едноминутното безмълвие се вкарва и в Шампионската лига, и в Лига Европа, и в Лигата на Конференциите, до момента в който в това време ще бъдат изнесени на терена банер с посланието " Ние сме дружно с вас " на турски и арабски езици.

Също по този начин УЕФА разгласи, че черните ленти на ръкавите могат да бъдат носени както от тимовете, по този начин и от съдиите, само че съгласно лична преценка.

Миналата седмица Европейската футболна централа удостовери, че ще подари 150 хиляди евро на Турската федерация по футбол (ТФФ), както и спомагателни 50 хиляди на Организациите Бониян и Таифи – и двете подпомагащи потърпевшите от естественото злополучие.

Шампионът на Турция Трабзонспор е единствен представител на тази страна, който ще играе в Европа през седмицата. Тимът от черноморското пристанище прима Базел в първи мач от шампионата Лига на Конференциите. Истанбул Башакшехир и Сивасспор се класираха непосредствено за осминафиналите като спечелили в групите си в Лига Европа, а също там само че от Шампионската лига идва тимът на Фенербахче.

Заради опустошителното земетресение два състава към този момент напуснаха турската Суперлига. Това са Хатайспор и ФК Газиантеп, които са дислоцирани в потърпевшите региони. Бившият футболист на Челси, Нюкасъл и Евертън – а за последно играл за Хатайспор, към момента е в неопределеност.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР