Европейската директива за временните работници във вида, в който функционира,

...
Европейската директива за временните работници във вида, в който функционира,
Коментари Харесай

Макрон: Директивата на ЕС за временните работници е предателство към европейските принципи

Европейската инструкция за краткотрайните служащи във типа, в който действа, съставлява изменничество към европейския дух и главните правила на Европейски Съюз. Това съобщи през днешния ден в Залцбург френският президент Еманюел Макрон при започване на тридневната си обиколка в Централна и Източна Европа, представен от Франс прес и Българска телеграфна агенция.

" Единният европейски пазар и свободното придвижване на служащи нямат за цел да облагодетелстват страните, които предизвикват занижаването на обществените права ", уточни френският държавен глава. По думите му " таман това подхранва в нашите страни популизма и подкопава доверието в европейския план ".

" Проектът за промяна на директивата, която предлагаме, е план, ориентиран към понижаване на интервала на работа на командирования (временния) служащ до една година, усилване на контрола и развиване на двустранното съдействие за надзор, съществуването на един здравомислещ принцип, а точно - за идентичен труд, еднообразно възнаграждение - което отстранява точно това деформиране ", сподели Макрон във видеозапис, поместен в уеб страниците на френски медии.

По този метод съгласно него ще може да се преработи в дълбочина сегашната система.

Макрон удостовери още веднъж целите си за бъдещето на Европейски Съюз и еврозоната, изтъквайки задачата за основаване на бюджет и парламент на еврозоната, обществена основа и данъчна хармонизация. По думите му, съществуват " общи гледни точки " с Австрия по тези въпроси и оферти в тази посока ще бъдат направени до края на 2017 година.

Въпросът за командированите служащи беше една от тематиките в предизборната акция на френския президент и в това отношение той има поддръжката на Германия. Макрон се надява да убеди задоволително страни, по-специално от Източна Европа, с цел да събере болшинство в поддръжка на промяната на директивата на европейска среща, планувана за 23 октомври.

По-късно през днешния ден в Залцбург ще се състои среща и с министър председателите на Чехия и Словакия - Бохуслав Соботка и Роберт Фицо.

Утре и другиден френският президент ще посети Румъния и България.

Директивата от 1996 година дава право на дружество от Европейски Съюз да изпраща краткотрайно свои чиновници в друга страна от Евросъюза, само че продължавайки да заплаща осигурителни вноски в изпращащата страна. Освен това съгласно настоящия текст командированият служащ има право да остане в дадена страна от Европейски Съюз три години, а Европейската комисия обмисля да го понижи на две години. Макрон обаче желае този интервал да бъде не повече от година.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР