Европейската агенция по лекарствата одобри ваксината срещу коронавирус на компанията

...
Европейската агенция по лекарствата одобри ваксината срещу коронавирус на компанията
Коментари Харесай

Важно! Одобриха ваксината на Модерна за Европа!

 Европейската организация по медикаментите утвърди имунизацията против ковид на компанията " Модерна “ за потребление на територията на Европейския съюз. Предстои зелена светлина да бъде дадена и от Европейската комисия.

Ваксината на компанията " Модерна “ още веднъж се слага с две инжекции в границите на 28 дни една от друга. Тя ще се ползва на лица над 18-годишна възраст.

От Европейската организация по медикаментите обявиха, че компанията ще продължи да дава резултати от клиничните изпитвания, които ще продължат сумарно две години.

С днешното решение и предстоящото удостоверение от Европейска комисия в Европейски Съюз ще бъдат налични две ваксини против новото заболяване. Преди Коледа беше утвърден препаратът на " Пфайзер “ и " Бионтех “, а на 27 декември стартира имунизацията както у нас, по този начин и в целия Европейски Съюз.

Европейски Съюз контракти до момента доставката на 300 млн. дози за тази година от имунизацията на " Пфайзер “, както и на 80 млн. дози от " Модерна “, с опция за поръчка на още 80 милиона.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР