Европейската агенция по лекарствата одобри в понеделник бустерна ваксина, специално

...
Европейската агенция по лекарствата одобри в понеделник бустерна ваксина, специално
Коментари Харесай

ЕМА одобри бустерна ваксина срещу най-новите варианти на „Омикрон”

Европейската организация по медикаментите утвърди в понеделник бустерна ваксина, особено ориентирана към новите типове на разновидността „ Омикрон ” на фона на опасенията от нова вълна от зимни инфекции на Covid-19.

Така нареченият „ бивалентен “ удар, изработен от Pfizer/BioNTech, е ориентиран към мощно заразните видове BA.4 и BA.5 на разновидността и е първият по рода си, утвърден в границите на 27-членния блок.

„ Тази рекомендация в допълнение ще разшири арсенала от налични ваксини за отбрана на хората против Covid-19, защото пандемията продължава и се чакат нови талази от инфекции през студения сезон “, споделиха от Европейската организация по медикаментите (EMA).

Ваксината също е ориентирана към „ истинския вариант и идва 11 дни откакто основаната в Амстердам организация за контрол на медикаментите утвърди други две ваксини, ориентирани към по-стария вид на " Омикрон " BA.1.

Последната ваксина е ориентирана към хора над 12 години, които към този момент са получили най-малко една първична имунизация против ковид.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР