Европейската агенция по лекарствата (EMA) препоръча днес поставянето на бустерни

...
Европейската агенция по лекарствата (EMA) препоръча днес поставянето на бустерни
Коментари Харесай

Европейската агенция по лекарствата подкрепи поставянето на бустерна доза от ваксината на Пфайзер срещу новите подварианти

Европейската организация по медикаментите (EMA) предложи през днешния ден слагането на бустерни дози от имунизациите против КОВИД-19, предопределени да се борят с разновидностите на Омикрон БА.4/5, дни откакто утвърди бустерни дози, против по-стария подвариант БA.1, заяви Ройтерс.

Последната рекомендация е да се употребява по този начин наречената двувалентна ваксина, създадена от Пфайзер/Бионтех, която е ориентирана както против БA.4/5, по този начин и против първичния вариант, появил се в Китай през декември 2019 година.

Съществуващите коронавирусни ваксини обезпечават добра отбрана против хоспитализация и гибел, само че тяхната успеваемост беше понижена с еволюцията на вируса.

По-рано този месец EMA утвърди обновените ваксини BA.1 на Пфайзер и Модерна.

Представители на Европейски Съюз през последните месеци демонстрираха, че са подготвени в началото да употребяват дози, ориентирани против по-стария подвариант БA.1, като се има поради, че създаването на тези, ориентирани особено към по-новите подварианти БA.4/5 на Омикрон, не е толкоз напреднала.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР