Европейската агенция по лекарствата (ЕМА) изрази във вторник недоволство от

...
Европейската агенция по лекарствата (ЕМА) изрази във вторник недоволство от
Коментари Харесай

Агенцията по лекарствата на ЕС не иска да е съсед на еротичен център в Амстердам

Европейската организация по медикаментите (ЕМА) изрази във вторник неодобрение от проект, обсъждан от градските управляващи в Амстердам, за основаване на нов " сексуален център " покрай централата ѝ, съобщи " Ройтерс ", представена от Българска телеграфна агенция.

Властите в Амстердам обмислят пренасяне на законната проституция, която от години е в историческия " Квартал с алените фенери " и през февруари оповестиха три вероятни места, където работещите в този отрасъл да бъдат настанени.

Две от местата са покрай постройката на ЕМА, която се намира близо до огромни хотели и финансовия регион на Амстердам.

през 2019 година, премествайки се от Лондон, откакто Англия напусна Европейски Съюз.

Агенцията популяризира изказване, че е " доста загрижена " от проектите за този център, който ще включва към 100 " работни пространства " за секс труженици, както и питейни заведения и места за забавление.

Промяната на местоположението на " Квартала с алените фенери " е стимулирана от угриженост за публичния ред, търговия с опиати, пиене и непочтено държание, се споделя в изказването на ЕМА.

Разполагането на " еротичния център " в непосредствена непосредственост до постройката на ЕМА евентуално ще докара до същото отрицателно влияние върху прилежащия регион, пишат от ЕМА.

Агенцията показва угриженост за сигурността на личния състав си и посетителите в централата и отбелязва, че има подписано съглашение с нидерландското държавно управление, което подсигурява " сигурността и спокойствието " на нейните офиси.

 Агенцията по медикаментите на Европейски Съюз не желае да е комшия на сексуален център в Амстердам
© Reuters

Градските управляващи са изправени пред няколко провокации, свързани с групи, които са против преместването на " Квартала на алените фенери ", а представител сподели през вчерашния ден, че не са в положение да отговорят незабавно на съответните терзания на ЕМА.

От 2000 година проституцията в Нидерландия е легална, а десетилетия преди този момент имаше приемливост към " Квартала с алените фенери ".

През последните години обаче, Кварталът търпи променканабиси, защото локалните поданици се оплакват от големия туристически поток, който алените фенери притеглят.

През февруари град Амстердам разгласи проект за на в " Квартала с алените фенери ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР