Европейската агенция по лекарствата (ЕМА) изрази съмнения относно необходимостта от

...
Европейската агенция по лекарствата (ЕМА) изрази съмнения относно необходимостта от
Коментари Харесай

ЕМА не е убедена в нуждата от четвърта доза ваксина срещу COVID-19

Европейската организация по медикаментите (ЕМА) изрази подозрения по отношение на нуждата от четвърта доза на имунизацията против ковид и съобщи, че понастоящем няма данни в поддръжка на този метод, съобщи Ройтерс.

" Макар че потреблението на спомагателни бустери може да бъде част от проектите за деяние при изключителни обстановки, повторното имунизиране през къси шпации от време не би представлявало устойчива дълготрайна тактика ", съобщи на брифинг ръководителят на тактиката за имунизациите на ЕМА Марко Кавалери.

Според него слагането на подсилващи дози на всеки четири месеца хипотетично основава риск от претоварване на имунната система и води до отмалялост измежду популацията.

Кавалери сподели също, че са нужни повече данни за въздействието на новия вид Омикрон и по-добро схващане на еволюцията на актуалната вълна, с цел да се реши дали е нужна характерна ваксина против него.

EMA води диалози с производителите на ваксини, ако има потребност от обновен препарат, само че и акцентира, че всяка сходна смяна ще би трябвало да бъде координирана в международен мащаб.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР