Европа отправи ясно предупреждение към авиационната индустрия: спрете да използвате

...
Европа отправи ясно предупреждение към авиационната индустрия: спрете да използвате
Коментари Харесай

Европа към авиационната индустрия: Не купувайте от Kobe Steel

Европа насочи ясно предизвестие към авиационната промишленост: спрете да употребявате металите на забърканата в скандал Kobe Steel.

Европейската организация за авиационна сигурност (ЕААБ) посъветва производителите да преустановят използването на продуктите на японската компания, откакто тя призна, че е фалшифицирала данните за надеждността им.

Регулаторът предложи на фирмите да намерят различни снабдители и да извършат " изчерпателен обзор на веригите си за доставки ".

Това е първото предизвестие на главен регулатор откак Kobe Steel си призна, че е манипулирала данни за здравината и издръжливостта на хиляди тонове алуминиеви и медни елементи.

 Марката
Марката " Произведено в Япония " понесе нов удар

Третият максимален производител на стомана призна, че е лъгал за качеството на продуктите

Разкритието принуди производителите на самолети, влакове и коли по света да стартират инспекции дали и до каква степен са употребявали от подозрителните елементи.

Гиганти като Toyota, Ford, General Motors, Boeing, както и операторите на японските и английските високоскоростни жп мрежи обявиха, че са употребявали артикули на Kobe Steel. Всички те са купували засегнатите артикули на японската компания директно или посредством тяхната верига за доставки. Компаниите обаче са безапелационни, че няма риск за сигурността и няма да изтеглят никакви транспортни средства.

Макар да не купува непосредствено никакви артикули от Kobe Steel, европейският авиационен колос Airbus съобщи, че стеснен брой системи и мотори, употребявани в самолетите му, съдържат продуктите на японската компания.

 500 компании са пострадали в абсурда с Kobe Steel
Множество международни колоси са пострадали от абсурда с Kobe Steel

Сред тях са производители на коли, влакове, самолети

" Airbus е взел под внимание бюлетина на ЕААБ и че към този момент оценяваме веригата ни за доставки, деликатно следим обстановката и чакаме да спазим рекомендациите на управляващите ", се споделя в изказване на авиационния производител.

Kobe Steel предизвести, че практиката на подправяне на данните за качеството, в това число на стоманените й артикули, може да се популяризира в интервал от 10 години обратно или даже повече. Смята се, че са наранени към 500 компании.

Американското министерство на правораздаването е изискало от японската компания документи, свързани със абсурда. Металургичният колос ще би трябвало да заплати съвсем 900 милиона $ под формата на обезщетения и правосъдни разходи, плануват специалисти. Компанията може да бъде принудена да продаде основни елементи от бизнеса си, с цел да избегне банкрут.

Сагата е следващият удар върху японските корпорации, чийто имидж през последните години беше тежко обиден от поредност от корпоративни измами и кавги. Сред тях са смъртоносните въздушни възглавници на Takata, операциите за разхода на гориво и нездравословните излъчвания на Mitsubishi Motors и тежките провали на енергийния бизнес на Toshiba.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР