Европа и Съединените щати притежават 60 процента от световните патенти

...
Европа и Съединените щати притежават 60 процента от световните патенти
Коментари Харесай

Европа и САЩ са лидери по иновации в сферата на рециклирането

Европа и Съединените щати имат 60 % от международните патенти за преработване на пластмаса и за биопластмаси, сочи изследване на Европейската патентна работа (ЕПС).

Това се дължи най-вероятно на по-активното отношение към този проблем на потребителите на тези континенти, съобщи пред Франс прес основният икономист на патентното ведомство Ян Мениер. Той добави, че Азия има мощна позиция във връзка с патентите като цяло по други въпроси, само че в международен проект Китай има едвам 5 % от патентите в областта на преработването на пластмаси. Заедно с Южна Корея и Япония, трите азиатски страни държат към 28 % от всичките патенти в тази област.

Германия е преди всичко по нововъведения в областта на преработването на пластмаси, следвана от Франция, предава Българска телеграфна агенция.

Президентът на патентната работа Антониу Кампинуш показва, представен в официално съобщение, че измежду технологиите, химичните и биологични способи за преработване са получили предходната година два пъти повече патенти спрямо класическия способ на механично преработване.

Механичното преработване, което е най-използваното до този миг в промишлено отношение, се състои в стопяване на сортираните, почистени и смачкани пластмаси и превръщането им във вторична пластмасова суровина. Химическото преработване, възприемано все по-активно в индустрията, има упоритостта да създава също толкоз качествени полимери като новата пластмаса.

Докато Европа е отпред на чистите фундаментални проучвания за ензимно преработване, американските стартъпи имат четири пъти повече патенти от европейските им съперници, отбелязва ЕПС. Според ведомството Европа не употребява целия си капацитет, с цел да развива тези технологии в индустриален проект.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР