Европа е изправена пред доста трудни времена. Войната в Украйна

...
Европа е изправена пред доста трудни времена. Войната в Украйна
Коментари Харесай

Милен Керемедчиев: Войната в Украйна става по-скоро европейски, отколкото световен проблем

" Европа е изправена пред много сложни времена. Войната в Украйна става по-скоро европейски, в сравнение с международен проблем ", сподели пред Милен Керемедчиев, някогашен заместник-министър на външните работи и на стопанската система.

" Огромната дупка от неналичието на финансова и военна помощ за Украйна би трябвало да се поеме от страните в Европа. Замразените активи на Русия са един от методите да се оправят с тази финансова дупка от отдръпването на Съединени американски щати ", съобщи той, визирайки изчезналите 62 милиарда $, " които не пристигнаха от Вашингтон ".

" Руската стопанска система мина на военно-временен режим. За европейците следва ограничение на някои от социално-икономическите богатства, което може да докара до обществено напрежение ", означи Керемедчиев.

" Европа би трябвало да се откаже от някои политики, за които се харчат милиарди евро – най-вече зелената политика ", уточни той. По думите му, някои от плановете би трябвало да бъдат замразени.

" Същевременно е евентуално да се емитира нов общоевропейски дълг, с цел да се наберат свежи средства за подкрепяне на Украйна ", счита Милен Керемедчиев.

" След европейските избори Европа няма да е същата ", разяснява Милен Керемедчиев, като даде образци със спечелилия националния избор в Словакия Роберт Фицо в Словакия и " сериозния пестник, който получи Марк Рюте " в Нидерландия.

" Този вид настройки се вижда, че нарастват. "

Паралелно с това обаче той посочи, че тези " трендове и залитания " няма да доведат до единни решения на общоевропейско равнище.

" Липсата на устойчиво държавно управление и болшинство в миг, в който на външнополитическата сцена ври и кипи, е най-лошото, което може да се случи на България ", изрази мнение Керемедчиев.

Според него, за разлика от Румъния, която стои устойчиво като член на НАТО, ние изпращаме спорни сигнали.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР