Еврокомисията се надява на положителна развръзка за разширяването на Шенгенската

...
Еврокомисията се надява на положителна развръзка за разширяването на Шенгенската
Коментари Харесай

Еврокомисар Йохансон: България е осигурила още по-добра защита на границите си

Еврокомисията се надява на позитивна развръзка за разширението на Шенгенската зона, съобщи еврокомисарят по вътрешните работи Илва Йохансон.

 
България, Румъния и Хърватия минаха задълбочена инспекция, която сподели, че извършват всички условия за присъединение към Шенген. Те бяха подложени на спомагателните инспекции, поискани от някои страни. И България и Румъния са повишили още повече отбраната на външните граници.
Илва Йохансон, еврокомисар по вътрешните работи

Изобщо нямаме такава информация, за изказванията на нидерландския министър председател Марк Рюте, че българската граница може да се премине против 50 евро рушвет, безапелационна беше Йохансон. 

Съветът на Европейски Съюз разполага за идното съвещание в четвъртък с всички отчети, които демонстрират, че България, Румъния и Хърватия напълно извършват всички условия. Тя изрази очакване гласуването на европейските министри на 8 декември да докара до позитивен за трите страни резултат.

 
Онези, които се съмняват в оценката на комисията за готовността на България, Румъния и Хърватия, би трябвало да знаят, че разширението на Шенген ще докара до повече и по-добър надзор на границите. Мит е и е непочтено да се твърди, че разширението на Шенген ще докара до по-малко надзор. Това значи повече и по-добър надзор.
Маргаритис Схинас, зам.-председател на Европейска комисия

За да бъде утвърдено приемането на България в Шенгенската зона, е належащо единогласие от всички страни-членки. Нидерландия остава твърдо срещу присъединението на страната ни към Шенген.

По въпроса за участието ни изрази запаси и Австрия.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР