Еврокомисарят по вътрешните работи Илва Йохансон призова днес Европейския парламент

...
Еврокомисарят по вътрешните работи Илва Йохансон призова днес Европейския парламент
Коментари Харесай

ЕК призовава за особено внимание към децата бежанци от Украйна

Еврокомисарят по вътрешните работи Илва Йохансон прикани през днешния ден Европейския парламент за изключително внимание към децата бежанци от Украйна, съобщи Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 2083
С просълзени очи тя заяви, че някои от децата, които идват по границите на ЕС непридружени, биват взимани от непознати, които се показват за техни родственици, а в действителност това са участници в канали за трафик на хора. Длъжни сме да защитим тези деца, би трябвало да създадем доста повече, прикани Йохансон.

Войната скоро няма да свърши, съветският президент Владимир Путин води безмилостна война, по-лошото следва, предизвести тя. Призоваваме за отваряне на филантропични коридори в Украйна, добави Йохансон.

Тя означи, че до момента към два милиона украински бежанци са пристигнали в Европейски Съюз, до момента в който бягат от " войната на Путин ". По нейните думи доста от украинките, които пресичат граница, пътуват единствено с една торбичка такъми и с деца в ръце. Осемдесет хиляди дами в Украйна ще родят до края на месеца, добави еврокомисарят.

Йохансон поздрави европейците, показали човещина с даването на помощ на украинските бежанци. Тя посочи, че до момента Европейски Съюз е отпуснал половин милиард евро за филантропични действия в Украйна и в страните от Европейски Съюз, 120 милиона евро за украинския бюджет, 1,2 милиарда заеми за Киев, 85 милиона евро за филантропична помощ, а европейските страни независимо са обезпечили още 100 милиона евро. Тя заяви, че Европейски Съюз ще отпусне неизползвани средства от бюджета - към този момент към 420 милиона евро. 

Еврокомисарят означи, че за 12 дни в Европейски Съюз са пристигнали почти толкоз бежанци, колкото през 2015 и 2016 година общо. Европейски Съюз е в подготвеност да изпрати по външните граници 206 хиляди чиновници на Фронтекс, като 165 хиляди към този момент са на място, а още 162  хиляди ще дойдат в Румъния.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР