Еврокомисарят по вътрешните работи Илва Йохансон изрази днес пред Европейския

...
Еврокомисарят по вътрешните работи Илва Йохансон изрази днес пред Европейския
Коментари Харесай

България е подаръкът за Путин


Еврокомисарят по вътрешните работи Илва Йохансон изрази през днешния ден пред Европейския парламент надълбоко отчаяние от решението на Съвета на Европейски Съюз по правораздаване и вътрешни работи предходната седмица да не одобри България и Румъния в Шенген, съобщи Българска телеграфна агенция.

Всички загубихме от гласуването предходната седмица. Има единствено един печеливш и той е в Кремъл. Макар че декември е месецът на подаръците, бих призовала да не се вършат дарове на (руския президент Владимир) Путин, съобщи Йохансон. Когато сме разграничени, сме слаби. Нашата мощ е в единството. Трябва да приемем България и Румъния в Шенген, както сме дали обещание, тъй като заслужават и тъй като по този начин е вярно. Иначе се оставяме в ръцете на Русия, оставяме разделянето да надделее, добави тя.

Йохансон още веднъж уточни, че разширението на Шенген остава нейна съществена задача. Решена съм това да се случи. Ще продължим да работим със Съвета на Европейски Съюз двете страни да бъдат признати идната година, добави еврокомисарят. В последвалите изявления на политическите групи представителите на Европейската национална партия (ЕНП) дефинираха наложеното несъгласие като неточност. България и Румъния демонстрираха какво значи използването на разпоредбите за Шенген. Особено по време на война би трябвало да покажем единение. Има проблем с противозаконната миграция, само че би трябвало да решим този въпрос дружно. България и Румъния не са отговорни, потвърждава го статистиката - Унгария и (унгарският министър председател Виктор) Орбан отвориха вратите. Решенията на Нидерландия и Австрия са неправилни, допълниха от тази парламентарна мощ.

Според групата на социалистите и демократите (СиД) дейностите на Нидерландия и Австрия ще подхранят атиантиевропейските и популистките настроения в България и Румъния. Според групата " Обнови Европа " решението е по чисто вътрешнополитически аргументи в Австрия. Това е срамотия, няма опрощение. Истината е, че България и Румъния ползват разпоредбите по-добре от страни, които към този момент са в Шенген. Европейският съвет би трябвало да поправи грешката на Съвета на Европейски Съюз. България и Румъния имат правото да бъдат в Шенген, показаха либералите.

Групата на Зелените изрази неразбиране от отхвърли на Съвета на Европейски Съюз. Европейските консерватори и реформатори дефинираха аргументите за отхвърли на Хага и Виена като " подправени оправдания ". Според Левите България и Румъния би трябвало да бъдат признати в Шенген и това да не бъде за сметка на мигрантите. Евродепутатът Илхан Кючюк (ДПС/ " Обнови Европа " ) уточни, че за жалост за 11 години не се е трансформирало отношението на някои страни към България и Румъния. Платихме висока цена - и българи, и румънци - да бъдем част от НАТО и Европейски Съюз. Искаме да бъдем пълноправни и пълноценни членове на Европейски Съюз, добави той и пожела следващата година Шенген да се разшири.

Елена Йончева (БСП/СиД) попита Европейската комисия дали няма да внесе иск против Хага и Виена в Съда на Европейски Съюз за корист с правото на несъгласие. Емил Радев (ГЕРБ/ЕНП) уточни, че решението на Съвета на Европейски Съюз дава мотив за антиевропейско говорене. Не бива да подхранваме евроскептицизма с несправедливи двойни стандарти. Съвсем не сме измежду слабите звена в европейския граничен надзор, добави той.

Иво Христов (БСП/СиД) изрече имената на починалите български служители на реда в последните месеци, които " охраняваха спокойствието на българи, австрийци, нидерландци, на жителите на целия Европейски Съюз ". По неговите думи ветото не е от угриженост за върховенството на закона, а е безсрамно неуважение към волята на Екологичен потенциал и оценките за осъществяване на условията. В опит да угодят на националистите в своите страни, някои европейски водачи вършат подарък на еврофобите в България и Румъния, заключи той.

Андрей Ковачев (ГЕРБ/ЕНП) дефинира държанието на Хага и Виена като неприлично и настоя за ново решение " по най-бързия метод ". Не може да има делене на България и Румъния, добави той във връзка общото гласоподаване в Съвета на Европейски Съюз за двете страни. Александър Йорданов (СДС/ЕНП) съобщи, че не е сюрпризиран от решението на Австрия, откакто наскоро австрийски външен министър танцува с Путин и след това стана част от управлението на " Роснефт ". Той добави, че оставането на България и Румъния отвън Шенген " обслужва политиката на Кремъл за разделяне на Европейски Съюз ". Мигрантите в Австрия са по-малък проблем, в сравнение с капиталите на съветски олигарси в тази страна. Решението на Нидерландия е подбудено от тяснопартийни ползи, заключи той.

Цветелина Пенкова (БСП/СиД) прикани дискриминационното отношение да не се позволява, а да се жигосва. Андрей Новаков (ГЕРБ/ЕНП) означи, че е обезверен в идентичното отношение към всеки европеец, изключително поради държанието на държавното управление на Нидерландия. Това няма да ни откаже от нашия път към Европа и няма да ни пречупи, уточни той.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР