Еврокомисарят по Цифрова икономика и цифрово общество Мария Габриел посети

...
Еврокомисарят по Цифрова икономика и цифрово общество Мария Габриел посети
Коментари Харесай

Мария Габриел: Вярвам, че Варна ще продължи да се развива като град на високите технологии

Еврокомисарят по Цифрова стопанска система и цифрово общество Мария Габриел посети през днешния ден във Варна едно от местата, където ще бъде построена станция на бъдещата система за безвъзмезден достъп до интернет в централната част на града. Кметът на Морската столица Иван Портних срещна еврокомисаря с подхванатите стъпки по построяването на системата. Той още един път благодари за ваучера на стойност 15 000 евро, който Мария Габриел връчи по-рано на Община Варна от името на европейската самодейност „ WIFI4EU ”.

Еврокомисарят пожела на града да резервира бързите темпове на развиване, които се следят през последните години. „ Благодаря на Община Варна, че беше една от първите, присъединили се в плана, който цели освен в България, а на територията на целия Европейски съюз да се дава на оптимално огромен брой хора безвъзмезден достъп до интернет “, обърна се тя към кмета на града.

Мария Габриел акцентира, че имаме какво да покажем на гостите на град Варна. Тя добави, че стремежът е да се обезпечават вложения и нови работни места в областта на високите технологии, а това да води и до развиване на града и общината. В умозаключение еврокомисарят пожела на Варна да продължи да прави това, което прави толкоз добре – да дава вероятност на младежите, да притегля IT-специалисти и да дава опция за развиване на започващи компании.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР