Еврокомисарят Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20

...
Еврокомисарят Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20
Коментари Харесай

Мария Габриел и Андрей Новаков откриха първата българска програма на ЕС - A.L.E.C.O

Еврокомисарят Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 година в Гоце Делчев. През... към профила и евродепутатът Андрей Новаков ГЕРБ/ЕНП откриха първата българска стратегия на Европейски Съюз - A.L.E.C.O, оповестиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Това е станало на публична гала в София, по време на която е било обещано началото на разяснителната акция на самодейността за набиране на претенденти. С бюджет от 750 000 евро, програмата ще изпрати 120 млади бизнесмени от България и Европейски Съюз в Съединени американски щати, Сингапур или Израел, според от желанието на претендентите, като им обезпечи 1000 евро месечна прехрана.

Освен стипендията, участниците ще получат в допълнение сред 600 и 800 евро финансиране за билет, се прецизира в известието. Еврокомисарят Мария Габриел се е обърнала към бъдещите участници в програмата с апел да продължат българската концепция с българска реализация и българска вероятност, с цел да стават все по-видими изгодите от насъбрания опит.



"Имаме потребност от вас - новото потомство български бизнесмени и индустриалци, които да дойдат тук и още веднъж да върнем България на пътя на благосъстоянието и просперитета, тъй като, с цел да имаме неща, които в никакъв случай не сме имали, би трябвало да стартираме да вършим неща, които в никакъв случай не сме правили ", е декларирал Новаков преди формалния старт на програмата. A.L.E.C.O. е първото напълно българско предложение за стратегия на Европейския съюз, което бива утвърдено и финансирано от Европейска комисия.

То носи името на българския публицист и странник Алеко Константинов, а съкращенията й в превод значат Achieve Leadership in Entrepreneurship and Cooperation Opportunities (Постигане на водачество в предприемачеството и благоприятни условия за сътрудничество).

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР