Евродепутатите от ГЕРБ-СДС поискаха остра реакция от лидерите на европейските

...
Евродепутатите от ГЕРБ-СДС поискаха остра реакция от лидерите на европейските
Коментари Харесай

Родни евродепутати се жалват на евролидерите за намушкания българин в РСМ

Евродепутатите от ГЕРБ-СДС желаеха остра реакция от водачите на европейските институции след преди футболен мач.

В отворено писмо, адресирано до ръководителя на Европейския парламент Роберта Мецола, шефа на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен, еврокомисаря по разширението Оливер Вархеи и ръководители на парламентарни комисии в Екологичен потенциал, евродепутатите излагат обстоятелствата към случая. Те акцентират, че това са съществени нарушавания на правата на индивида, подбудени от ненавист, и осъждат агресивното отношение към българите.

Според евродепутатите тази експанзия, а от непрекъснатото нагнетяване на враждебно отношение към България от политиците в Северна Македония, медиите и университетските среди там.

Те означават, че политиката на ненавист към България, която от доста години водят политици в РСМ, към този момент е поразила и доста от жителите.
 РСМ съжалява за намушкания българин, само че разграничава футбол от политика
РСМ съжалява за намушкания българин, само че разграничава футбол от политика

Буяр Османи упорства случаят да не се употребява за усилване на езика на омразата

Припомнят се редица в Северна Македония, набези над жители с българско съзнание, както и недопускането на българска делегация - в това число на - в страната.

Изтъква се, че характерният за РСМ език на омразата, който е установен в отчети на Европейската комисия и в резолюции на Европейския парламент, към този момент е минал в дейности, подбудени от ненавист към България и българите.
 Андрей Ковачев: Северна Македония да не си прави никакви сметки за Европейски Съюз
Андрей Ковачев: Северна Македония да не си прави никакви сметки за Европейски Съюз

България е дала толкоз доста благоприятни условия на РСМ, има контракт

" Това отрицателно отношение към европейска България и дискриминирането на македонските българи в Северна Македония са издигнати в степен на държавна идеология , която повтаря всички познати от историята отрицателни и неприемливи практики от времето на комунистическия режим в Социалистическа федеративна република Югославия ", предизвестява се в писмото.

Според евродепутатите случаят демонстрира ескалацията на дългогодишната антибългарска политика в РСМ, която към този момент е поразила и доста от жителите.

Андрей Ковачев, Андрей Новаков, Ева Майдел, Асим Адемов, Емил Радев и Александър Йорданов акцентират, че езикът на омразата по отношение на европейска България и българите, както и експанзията провокирана от ненавист, не са европейски полезности.
 Денков: РСМ непрекъснато търси мотиви за провокация
Денков: РСМ непрекъснато търси мотиви за провокация

Агресията против българите е изцяло неприемлива
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР