Евродепутатите обсъдиха снощи в Страсбург напредъка на Унгария в борбата

...
Евродепутатите обсъдиха снощи в Страсбург напредъка на Унгария в борбата
Коментари Харесай

ЕК попари Орбан - остави празна паничката на Унгария

Евродепутатите разискаха нощес в Страсбург напредъка на Унгария в битката със опасността за върховенството на закона и независимостта на правосъдната власт в страната, като приканиха Еврокомисията да не отпуска замразените средства, до момента в който Будапеща не извърши всички сложени условия.

Много евродепутати показаха паника от слуховете, че Европейска комисия възнамерява да отпусне парите на Унгария в подмяна на поддръжката й за Украйна - вероятност, която те осъдиха като притеснителна. Но комисарят по правораздаването Дидие Рейндерс увери, че средствата " няма да постъпят при липса на нужните промени ". В момента Брюксел е замразил 22 милиарда евро, полагащи се на Унгария по кохезионните фондове, написа " Сега ".

" Принципите на правовата страна не се продават, те не подлежат на пазарлък и не могат да служат като разменна монета ", съобщи евродепутатът от ЕНП Йерун Ленарс (Нидерландия), съгласно който са нужни спомагателни дейности, преди Европейска комисия да размрази средствата. " Само обилни, осезаеми и трайни промени могат да разрешат освобождението на блокираните европейски средства. "

Унгарските евродепутати отвърнаха на удара на Брюксел, като упрекнаха Европейски Съюз, че се пробва да изнудва Будапеща посредством прекъсване на фондовете. " Целта в никакъв случай не е била да се реализира съглашение, това е чисто изнудване ", съобщи Балаш Хидвеги, народен представител от ръководещата партия Фидес на премиера Виктор Орбан. Евродепутатът Тамаш Дойч предизвести, че Унгария " няма да играе по свирката на Брюксел " и ще продължи да пази суверенитета си.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР