Евродепутати се обявиха за промяна на договорите на ЕС, най-вече

...
Евродепутати се обявиха за промяна на договорите на ЕС, най-вече
Коментари Харесай

Евродепутати иска да отпадне правото на вето в ЕС

Евродепутати се оповестиха за смяна на договорите на Европейски Съюз, най-много в частта за налагане на несъгласие от една страна-членка, по време на спор в Европейския парламент в Страсбург. Това искане бе заложено на завършилата на 9 май Конференция за бъдещето на Европа, на която жителите обобщиха вижданията си за по-добро действие на Европейски Съюз.

" Войната в Украйна стартира на 24 февруари, а единствено след 3 седмици американците, по разпореждане на президента Байдън, постановиха ембарго върху въглищата, газа и нефта от Русия и по този начин стопираха да финансират военната машина на Путин. На нас това ни лиши 3 месеца, освен това ще стартира да се ползва от края на годината и с удължение на периодите за някои страни-членки ", сподели съпредседателят на Конференцията за бъдещето на Европа Ги Верхофстат:

" Европа не е готова за утрешния ден. Той не е ден на националните страни, а на империите, без значение дали това ви харесва или не. Китай е империя, Индия е империя, Съединените щати са империя, Русия желае да бъде също. В подобен свят единствено Европейски Съюз, който не се базира върху единодушието, правото на несъгласие и сходни принадлежности, може да оцелее. "

Евродепутатът от Зелените/Европейски свободен Алианс Даниел Фройнд съобщи, че ветото в Европейски Съюз се употребява, с цел да се унищожи Общността:

" Орбан има право на несъгласие. Знаем, че диктаторите могат да блокират това, което 450 млн. европейци желаят. И това, което първоначално се смяташе, че пази правата на малцинствата, в този момент се трансформира в инструмент за изнудване. С ветото се злоупотребява за още пари и унищожаването на върховенството на закона в Европейски Съюз. Днес започваме да променяме това. "

На тази теза се опълчи Херолф Анеманс от " Идентичност и народна власт " с претекста, че в Конференцията са взели участие единствено няколкостотин жители, а те са били манипулирани от експерти.

" Ударението би трябвало да бъде върху връщането на властта в ръцете на държавите-членки ", бе безапелационен той.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР