Евродепутати от комисията по бюджетен контрол ще посетят България през

...
Евродепутати от комисията по бюджетен контрол ще посетят България през
Коментари Харесай

Евродепутати ще проверяват как се управляват еврофондовете у нас

Евродепутати от комисията по бюджетен надзор ще посетят България през април, с цел да се срещнат на място с ръководството на средствата, предоставяни от бюджета на Европейски Съюз

Това заяви през днешния ден ръководителят на парламентарната комисия Моника Холмайер, представен от Българска телеграфна агенция.

По нейните думи може да се чака евродепутатите да беседват с представители на няколко министерства, виновни за европейските планове у нас, както евентуално и с участници в неправителствени организации и проверяващи публицисти. Тя означи, че решението за инспекция е обвързвано и с наложените от САЩсанкции против български жители поради присъединяване им в корупция.

Холмайер посочи, че визитата в началото е било планувано за предходната година, само че е било отсрочено поради предварителните избори в нашата страна. Новата стратегия планува евродепутатите да бъдат у нас от 11 до 13 април.

На днешното съвещание на парламентарната комисия Рафаел Санчес от дирекцията по районна политика на Европейската комисия съобщи, че инспекция в нашата страна предходната година не е открила основни нарушавания. Възнамеряваме да вършим инспекции всяка година, предвиждаме ново посещаване преди лятната почивка, с цел да забележим качеството на някои планове, добави той.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР