Евродепутатът Ска Келер от парламентарната група на „Зелените” посети Банско

...
Евродепутатът Ска Келер от парламентарната група на „Зелените” посети Банско
Коментари Харесай

Ска Келер посети Банско и Кресненското дефиле, подозира корупция

Евродепутатът Ска Келер от парламентарната група на „ Зелените” посети Банско и Кресненското дефиле през днешния ден поради съмнения за корупция. Тя показа и отчет на „ Зелените” за корупцията у нас.

Келер разгласи, че визитата ѝ у нас не е офанзива против страната. „ Зелените” преди този момент са се занимавали с корупцията в Румъния, Малта и Хърватия и не са фокусирани единствено в Пирин.

„ Ние не знаем кой действително има ски компанията, която оперира в региона и операторът употребява по-голяма територия от позволеното, а държавното управление не прави нищо и се чудя защо”, сподели Келер.

Тя за първи път посети Банско и се разноски до ски център „ Шилигарника”.

Кметът на града Георги Икономов не утвърди визитата. Той утвърди визитата като излишно и показно.

Келер посети и Кресненското дефиле. Според нея магистралното трасе не би трябвало да минава през дефилето, тъй като по този начин желали локалните хора, а и е в прорез с евро наставления.

Визитата на евродепутата предизвика политически реакции у нас. От НФСБ излязоха с декларация – „ Безпрецедентна интервенция на евродепутат Келер не би трябвало да остава без последствия. Външно министерство да разгласи Келер за личност нон грата”.

В формален коментар за декларацията на НФСБ Ска Келер съобщи, че думите на Валери Симеонов са шокиращи и несъответствуващи за един вицепремиер.

„ Отдавна съм в политиката и в никакъв случай не съм чувала нищо сходно, нито в границите на Европейски Съюз, нито отвън границите му. При демокрацията е значимо да уважаваш сериозните мнения”, съобщи тя.

Тя добави още, че съдружният сътрудник в българското държавно управление „ е изнервен” поради надигащите се против държавното управление жители, които се борят за правата си.

От Българска социалистическа партия пък одобриха съмненията в корупция като обидни.

Еврокомисар Мария Габриел съобщи, че Европейската комисия следи извънредно от близко случая със Ска Келер, като на този стадий няма никакво съображение за каквато и да било рецензия.

През идната седмица се чака Европейска комисия да излезе с отговор на въпрос, който групата на „ Зелените” е задала по отношение на проблема Пирин.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР